c S
Prva nadzornica Telekoma Barbara Kürner Čad 15.09.2019 18:46 Ljubljana, 14. septembra (STA) - Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na petkovi seji za predsednico nadzornega sveta družbe izvolil Barbaro Kürner Čad. Njena namestnika sta Barbara Gorjup kot predstavnica kapitala in Drago Kijevčanin kot predstavnik zaposlenih, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma.

V skladu z zakonom o sodelovanju delavcev pri upravljanju so nadzorniki na predlog sveta delavcev družbe za članico uprave oz. delavsko direktorico imenovali Špelo Fortin. Fortinova, ki je zaposlena v strateški poslovni enoti množični trg, bo štiriletni mandat nastopila 14. septembra, so še navedli.

V nadzornem svetu so poleg omenjenih še Bernarda Babič, Dimitrij Marjanović, Igor Rozman in Barbara Cerovšek Zupančič kot predstavniki kapitala ter Dušan Pišek in Jana Žižek Kuhar kot predstavnika zaposlenih.

Rozman in Cerovšek Zupančičeva sta bila v nadzorni svet imenovana na skupščini konec avgusta. Njuno imenovanje je bilo potrebno zaradi odstopov Ljubomirja Rajšića in nekdanje predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga Lidije Glavina.