c S
Vrednost opravljenih gradbenih del julija višja 13.09.2019 11:10 Ljubljana, 13. septembra (STA) - V Sloveniji je bila julija vrednost opravljenih gradbenih del po junijskem padcu znova višja, in sicer za 0,1 odstotka. Tudi na letni ravni je bila višja za 0,1 odstotka, je danes sporočil statistični urad.

Julija je bila vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah v primerjavi z junijem nižja za osem odstotkov, na gradbenih inženirskih objektih pa višja za 3,9 odstotka.

Vrednost del na stavbah je bila nižja zaradi nižje vrednosti del na nestanovanjskih stavbah. Ta je bila nižja za 11,9 odstotka, medtem ko je bila na stanovanjskih stavbah višja za 3,5 odstotka.

V letni primerjavi je bila vrednost del na stavbah nižja za 14,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa višja za 7,4 odstotka.

Vrednost del na stavbah je bila nižja zaradi del na nestanovanjskih stavbah, katerih vrednost je bila za 20,9 odstotka nižja kot julija lani. Medtem je bila vrednost del na stanovanjskih stavbah za 12,1 odstotka višja.

V prvih sedmih mesecih leta je bila vrednost gradbenih del za 11,8 odstotka višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v sedmih mesecih lani. Vrednost teh del na stavbah je bila višja za 7,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 13,7 odstotka.