c S
Sedmica občini Grosuplje prinesla 680.000 evrov 13.09.2019 09:34 Ljubljana, 13. septembra (STA) - Občina Grosuplje je prejela davek od dobitka igre Loto, v kateri je eden od občanov zadel 4,5 milijona evrov. Sredstva v višini skoraj 680.000 evrov bodo namenili gradnji prizidka in nove športne dvorane v Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter gradnji nove parkirne hiše.

Kot so sporočili iz Občine Grosuplje, je v nedeljo odmevala novica, da je bila v igri Loto izžrebana sedmica, ki je srečnežu prinesla dobrih 4,5 milijona evrov. Zmagovalni listek je bil vplačan v Grosupljem. Kot se je izkazalo, je srečnež občan grosupeljske občine, ki ji tako pripada davek od dobitka v višini 679.301 evrov.

Z občine so sporočili, da so sredstva prejeli in jih bodo zagotovo koristno uporabili. V teku imajo namreč dve veliki investiciji, in sicer gradnjo prizidka z osmimi učilnicami in novo športno dvorano v Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter gradnjo nove parkirna hiša P+R Grosuplje. Vrednost obeh investicij je sicer deset milijonov evrov.