c S
Na kratko iz gospodarstva 13.09.2019 07:20 Ljubljana, 12. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes sprejel gospodarsko ministrico Črne gore Dragico Sekulić. Sogovornika sta se strinjala, da obstajajo številne možnosti za povečanje gospodarskega sodelovanja med državama. Sekulićeva je izpostavila, da imajo črnogorska podjetja zelo pozitivno izkušnjo tako s poslovanjem s slovenskimi podjetji kot tudi s poslovanjem na slovenskem trgu. Prav tako vidijo Slovenijo kot vzorno državo pri vstopanju v EU. Ministra sta se dogovorila za organizacijo gospodarske konference v Črni gori, ki bi bila konkretna priložnosti za vzpostavitev novih sodelovanj podjetij obeh držav, so sporočili z ministrstva.

Stečajni upravitelj Kmetijsko-gozdarske zadruge Krpan, ki je v stečaju od novembra 2017, bo na dražbi poskušal prodati več zemljišč na Vrhniki in zemljišče v Ilirski Bistrici, za kar je v sredo dobil soglasje ljubljanskega okrožnega sodišča. Skupna vrednost izklicnih cen za sedem zemljišč je nekaj več kot 1,5 milijona evrov, je razvidno iz objav na Ajpesu.

Ljubljanska borza je sporočila, da se bo v petek začelo trgovati s trimesečnimi zakladnimi menicami TZ174 ter z 12-mesečnimi zakladnimi menicami DZ91, ki jih je država prodala na avkciji v torek.