c S
Na Mosu podelili cehe in sejemska priznanja 13.09.2019 07:23 Celje, 12. septembra (STA) - Na 52. Mosu na celjskem sejmišču so danes podelili cehe in sejemska priznanja. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je zlati ceh podelila podjetju Kronoterm za novo toplotno črpalko, srebrnega podjetniku Danielu Gajštu za razstavljene lesene stopnice, bronastega pa podjetju Savne Cafuta Ptuj za kombinirano savno.

Sejemska priznanja pa je OZS podelila podjetjem Maremico, Comtron, Plastiki Bevc, podjetnici Nataši Širić, sekcijama kovinarjev in plastičarjev pri OZS, odboru za znanost in tehnologijo pri OZS, Ulici obrti, območnim obrtno-podjetniškim zbornicam Krško, Črnomelj, Metlika in Ormož ter sekciji domače in umetnostne obrti pri OZS.

Družba Celjski sejem je z zlatim priznanjem prav tako nagradila Kronoterm, podjetnika Janeza Škrleca za bionične inovacije ter Kemijski inštitut za nanotehnološki proces priprave katalizatorjev za boljše in cenejše vodikove gorivne celice.

Srebrna priznanja so prejeli podjetje ECE za sončno elektrarno na ključ, Roto Slovenija za razvoj modularnega plavajočega sistema Ponton in podjetje Zagožen za protipoplavni ventilacijski vložek AQUAstop.

Z bronastim priznanjem pa so bili nagrajeni skupina Ekodom za izdelavo posebnega namenskega vijaka, ki se vstavi v zemljo s pomočjo posebnega ključa, podjetje Comtron za davčno blagajno, ki je prilagojena pametnim telefonom in tablicam, in podjetje Souvenir sivke za domače proizvode iz te rastline.

Posebna sejemska priznanja so prejeli Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Sejemsko priznanje celjske občine pa je prejelo podjetje Soven za naravno ležišče iz slovenskih BIO materialov, podjetje Savne Cafuta Ptuj za zunanjo troizmensko savno z notranjo krmilno enoto, podjetnica Vera Mrak za izdelke iz sivke in podjetnica Nataša Širić za ročno kvačkano nakupovalno torbo.