c S
Uber bo odpuščal inženirje 11.09.2019 10:35 San Francisco, 11. septembra (STA) - Ameriško podjetje Uber, ki upravlja z istoimensko spletno platformo za posredovanje prevozov, bo odpustilo osem odstotkov zaposlenih v svojih produktnih in inženirskih enotah. Brez dela bo tako ostalo 435 ljudi. Uber upa, da bo na ta način le našel pot do dobičkonosnega poslovanja.

Uber se je hitro razširil po svetu, tako da je število njegovih zaposlenih preseglo 27.000. Zdaj je čas, da poskrbijo za večjo učinkovitost, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudarili v podjetju. Kot so pojasnili, pripravljajo še nekatere druge kadrovske spremembe.

"Upamo, da bomo s temi spremembami znova zagnali in izboljšali naše dnevno delo," so poudarili. Velik pomen dajejo "neizprosnemu" postavljanju prioritet, zanesljivosti in agilnosti.

To pa ne pomeni, da ne bodo več zaposlovali, so izpostavili. Še naprej bodo namreč iskali talente s področja visoke tehnologije, pri čemer pa bodo osredotočeni na to, da bodo njihove ekipe majhne in visoko produktivne.

Julija je Uber že ukinil 400 delovnih mest v marketingu.