c S
Na kratko iz gospodarstva 10.09.2019 17:03 Ljubljana, 10. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Microsoft je predstavil nov nabor rešitev, s katerimi bodo tudi najmanjše neprofitne organizacije pridobile dostop do sodobnih orodij v oblaku za sodelovanje, učinkovito delo in večjo varnost. Letos so svoje izdelke v skupni vrednosti več kot 230.000 dolarjev (206.000 evrov) donirali 98 slovenskim neprofitnim organizacijam, so sporočili iz Microsoft Slovenija.

Na spletnem naslovu www.ikea.si je danes zaživela slovenska spletna stran švedske Ikee, ki naj bi v Ljubljani kmalu začela graditi svojo prvo trgovino v Sloveniji. Kot so sporočili iz družbe, spletna stran nudi informacije o blagovni znamki, vrednotah, zgodovini, oblikovanju in poslovni ideji, pa tudi zavihek z informacijami o mejnikih projekta v Sloveniji in značilnostih bodoče trgovine. Ob odprtju trgovine - to naj bi odprli približno leto dni po začetku gradnje - bo to spletno stran nadomestila prodajna spletna stran. Ikea bo v izgradnjo svoje trgovine v BTC City Ljubljana investirala okoli 90 milijonov evrov, namerava pa zaposliti do 300 ljudi.

Pod okriljem Turističnega združenja Portorož je v sodelovanju z digitalno agencijo April 8 letos zaživel Pino, pametni pogovorni robot destinacije Portorož in Piran. Pino ima profil na družbenem omrežju Facebook, uporabniki pa lahko z njim klepetajo prek Facebookove aplikacije Messenger. V prihodnosti bo zaživel tudi na spletni strani turističnega združenja. Zaenkrat zna komunicirati le v angleščini, v načrtu pa je, da se bo pogovarjal tudi v slovenščini, italijanščini in nemščini. Uporabniki ga lahko povprašajo o namestitvah, aktivnostih na destinaciji, splošnih informacijah o dogodkih, vremenu ali vodenih ogledih, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

Družba DZS je v okviru prevzemne ponudbe 26. avgusta prodala vse delnice Menine, ki jih je imela v lasti. DZS tako nima več delnic Menine, je slednja sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Družbi Meng in Haj sta v imenu konzorcija podjetij in fizičnih oseb namreč julija objavili prevzemno ponudbo za preostalih 21,5 odstotka delnic družbe Menina, ki jih družbi ter Jože Homar (direktor Menine) in Igor Brnot še nista imeli v lasti.