c S
Tudi drugi dan stavke odpovedali na stotine letov British Airways 10.09.2019 10:40 London, 10. septembra (STA) - Tudi na drugi dan stavke pilotov British Airways so morali v družbi odpovedati na stotine letov. Po ocenah British Airways bo 48-urna stavka, ki je ena največjih v zgodovini te britanske družbe, prizadela približno 195.000 potnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. En dan stavke naj bi letalsko družbo stal približno 40 milijonov funtov.

Gre za sploh prvo stavko pilotov v zgodovini družbe, potem ko je v preteklosti že stavkalo kabinsko osebje.

Piloti so nezadovoljni s plačami, kljub pogajanjem z vodstvom družbe o njihovem zvišanju pa dogovora niso dosegli niti po osmih mesecih. Nazadnje so zavrnili ponudbo vodstva za postopno zvišanje plač za 11,5 odstotka v treh letih.

Piloti, ki jih zastopa Združenje britanskih pilotov Balpa, med drugim zahtevajo udeležbo pri dobičku, kot jo imajo direktorji družbe.

V British Airways so napovedali, da bodo zaradi stavke poskušali spremeniti urnike letenja in sprejeli ukrepe, da bo stavka prizadela čim manj potnikov. "Potnikom, ki že imajo vozovnice, bomo ponudili vračilo denarja ali pa preložitev letov," so dodali.