c S
Odbor DZ znova o predlogu zakona o izbrisih v bankah 10.09.2019 08:20 Ljubljana, 10. septembra (STA) - Parlamentarni odbor za finance bo nadaljeval obravnavo vladnega predloga zakona za zagotovitev učinkovitega sodnega varstva po izbrisih v sanaciji bank, ki jo je konec junija preložil. Pregledal bo nova dopolnila in priporočila zakonodajno-pravne službe DZ.

Parlamentarni odbor za finance je pred parlamentarnimi počitnicami glede na skoraj 80 vloženih dopolnil na vladni predlog zakona za učinkovito sodno varstvo po izbrisih v sanaciji bank prekinil sejo. Sedaj bo pregledal nova dopolnila in se med drugim seznanil tudi z mnenjem Evropske centralne banke.

DZ je maja v prvi obravnavi predlogu prižgal zeleno luč, a so v vseh poslanskih skupinah takrat izpostavili, da ga je treba v nadaljevanju izboljšati. Prvotni predlog je nekoliko popravljen, zlasti v luči pozivov glavnih deležnikov. DZ želi oblikovati takšen zakon, ki ne bo pripeljal do nove neustavnosti oz. novih zahtev za presojo ustavnosti.