c S
V Nemčiji julija manj industrijskih naročil 05.09.2019 11:16 Wiesbaden, 05. septembra (STA) - Industrijska naročila v Nemčiji so julija na mesečni ravni upadla za 2,7 odstotka, na letni pa za 5,6 odstotka, podatke tamkajšnjega statističnega urada povzema francoska tiskovna agencija AFP. Nemško gospodarsko ministrstvo se je odzvalo z besedami, da v luči trgovinskih trenj in slabšega razpoloženja podjetij znakov okrevanja še ni na vidiku.

Industrijska naročila v največjem evropskem gospodarstvu so se sicer po poročanju AFP na mesečni ravni okrepila za 0,5 odstotka, če so iz statistike izvzeta naročila večjih produktov, kot so na primer letala.

To so izpostavili tudi na nemškem gospodarskem ministrstvu, a dodali, da je ne glede na to začetek tretjega četrtletja v industriji šibak. Med dejavniki, ki vplivajo na naročila v nemški industriji, so sicer trgovinska trenja med ZDA, Kitajsko in Evropo, še poroča AFP.

Naročila iz Nemčije so na mesečni ravni upadla za 0,5 odstotka, medtem ko so se naročila iz tujine znižala za 4,2 odstotka.