c S
Na letošnjem Mosu 2300 razstavljavcev 03.09.2019 15:08 Celje, 03. septembra (STA) - Letošnja poslovno-sejemska prireditev Mos v Celju, ki bo v 52. izvedbi potekala od 10. do 15. septembra, bo gostila več kot 800 neposrednih in 1500 posrednih razstavljavcev. Po napovedih prinaša še bogatejšo ponudbo, ostaja pa zvesta segmentaciji na ključnih področjih. Letos bo država partnerica Črna gora.

Mos, ki ga bo tokrat odprl gospodarski minister Zdravko Počivalšek, bo tudi letos stičišče znanosti, različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij in na drugi strani vsakdanjih praktičnih izdelkov, so danes sporočili iz družbe Celjski sejem.

Sejem, na katerem pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev, bo tudi letos potekal v okviru petih ključnih področij - gradnja in obnova doma, kamping in karavaning, turizem in prehrana, oprema in materiali za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelki široke potrošnje.

Potem ko je bila lani država partnerica sejma Srbija, bo imela letos to vlogo Črna gora. Ideja partnerskega povezovanja med državama je v izboljšanju gospodarskih odnosov med državama ter je zgodba, ki se kaže v konkretnih rešitvah in pozitivnih izkupičkih, navajajo organizatorji.

Veleposlanik Črne gore v Sloveniji Vujica Lazović je izrazil upanje, da bo njihov nastop na Mosu in sodelovanje s Celjskim sejmom izboljšalo in okrepilo že tako dobre in kakovostne odnose med Črno goro in Slovenijo, ne samo na področju gospodarstva, ampak tudi politike in diplomacije. Na Mosu se bo sicer predstavilo več kot 40 črnogorskih razstavljavcev.

V okviru Mosa bo tudi letos potekalo mednarodno poslovno srečanje, ki ponuja priložnost mikro, malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, povezovanje, mreženje, pridobitev novih poslov, možnost novih poslovnih priložnosti, izmenjavo izkušenj ter informiranje o poslovnih priložnostih v regiji Alpe Adria. Podjetja bodo imela možnost izmenjave izkušenj in razvijanje novih poslovnih idej ali projektov.

Tudi letos se bo na Mosu predstavila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS). Njena predstavitev bo slavnostna obarvana, saj zbornica letos praznuje 50-letnico obstoja. Med osrednjimi dogodki bo okrogla miza o polstoletni zgodovini stanovskega povezovanja, ulica obrti s predstavitvijo 12 obrtnih poklicev ter poslovno srečanje Uspešno v Sloveniji, ki bo letos privabilo več kot 200 podjetnikov iz osmih držav.

OZS pa se bo v dvorani L1 predstavila skupaj z območnimi zbornicami, člani, panožnimi sekcijami ter poslovnimi partnerji.

Del gospodarska ministrstva se bo letos preselil na Mos, kjer bodo predstavniki ministrstva iz prve roke podjetjem svetovali o konkretnih poslovnih izzivih, jih seznanili s trendi na trgu in tudi s priložnostmi, ki jih ustvarjajo za podjetja - doma in v tujini.

Namen ministrstva je celovito predstaviti programe in aktivnosti, ki jih izvaja skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami. Na stojnici ministrstva bo vsak dan potekal bogat animacijski program in poslovno stičišče, namenjeno formalnemu in neformalnemu mreženju. V neposredni bližini stojnice ministrstva pa bo na ogled tudi razstava direktorata za lesarstvo z naslovom Čar lesa.

Sejem bo odprt vsak dan med 9. in 19. uro, zadnji dan bo vrata zaprl uro prej. Vstopnice so pripravili za različne ciljne skupine, najbolj ugodne pa bodo prvi dan sejma. Okrog sejmišča bo moč najti veliko število označenih uradnih sejemskih parkirišč, vsak dan po 16. uri pa bo parkiranje brezplačno.