c S
Razvojni sklad začel s kampanjo za podporo starejšim zaposlenim 03.09.2019 10:55 Ljubljana, 03. septembra (STA) - Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je v okviru projekta ASI, ki je namenjen celoviti podpori podjetjem za aktivno staranje delovne sile začel s kampanjo Stari, imava problem! ASI za rešitev?. Namen kampanje je med drugim osveščanje o demografskih spremembah in promocija aktivnega staranja, so sporočili iz sklada.

Kot so zapisali, se Slovenija sooča s težavo staranja prebivalstva, vendar se kljub nujnosti večjega vključevanja starejših zaposlenih ti na delovnih mestih soočajo z diskriminacijo in neenakostjo. Starejši zaposleni so namreč lahko vir delovnih in življenjskih izkušenj, so zvesti podjetju, znajo širše razmišljati in imajo široko socialno mrežo, predvsem pa lahko to znanje prenašajo na mlajše, so zapisali.

S kampanjo želijo širšo javnost, zaposlene in delodajalce opozoriti na opolnomočenje starejših zaposlenih in drugačen pogled na problematiko staranja prebivalstva s pomočjo zgodbe dveh protagonistov v kampanji, "ki v svojih poklicih vešče rešujeta izzive in nas skozi emotiven, pomensko močan nagovor, opozarjata na zgrešenost predsodkov o starejših zaposlenih, saj dejstva govorijo v prid njihovi pomembnosti in nepogrešljivosti na delovnih mestih"..

Kampanja združuje televizijske in radijske oglase, zunanje ter spletno oglaševanje, pri čemer nagovarja tudi mlajšo ciljno skupino, ki se je bo problematika v prihodnosti še posebej izrazito dotaknila, so sporočili iz sklada.

Projekt sicer sofinancirata ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je še zapisano v sporočilu.