c S
Klampferjeva podprla vseslovensko javno pobudo Ustavi se! 03.09.2019 07:17 Ljubljana, 02. septembra (STA) - Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki Slovence opozarja o posledicah prehitrega tempa življenja in poziva k ukrepanju, dobiva v javnosti vse širšo podporo. Danes je javno pobudo Zaveze Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo podpisala tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

Kot je dejala Klampferjeva ob podpisu, ki sta se ga udeležili pobudnici in soustvarjalki javne pobude Anja Vogrič in Andreja Verovšek, se "zdi samoumevno, da znamo komunicirati, vendar pri tem pogosto pozabimo, da je komunikacija več kot le izmenjava besed". Prepričana je, da dobra komunikacija temelji na zmožnosti, da prisluhnemo, slišimo, da povedano sprejmemo brez sodbe, vprašamo, da bi bolje razumeli,in se odzovemo spoštljivo, piše na spletni strani ministrstva.

Predvsem na področju odnosov, sociale in dela, ki jih prednostno pokriva naše ministrstvo, je dvosmerna komunikacija nujni sestavni element, ki se ga dnevno učimo in v njem izpopolnjujemo," je poudarila.

Na ministrstvu po njenih besedah podpirajo javno pobudo Ustavi se, ki opozarja na subtilne in osebne vidike posameznikov, ki pa odločilno vplivajo na klimo v družbi.

Pobudniki so se s podpisom zavezali, da bodo tudi v prihodnje sledili usmeritvam na področju skrbi za dobrobit ljudi ter nadaljevali z aktivnostmi in udejanjali svoje poslanstvo.

Z javno pobudo Ustavi se! so v Zavodu Med.Over.Net v letu 2017 začeli opozarjati na prehiter tempo življenja. Krepili so ozaveščenost o posledicah izgorelosti ter snovali predloge za prijetna ustavljanja sredi vsakdana. Lani pa so ozaveščali o različnih pojavnih oblikah strahu in njihovem premagovanju.

Letošnja osrednja tema akcije Ustavi se! je komunikacija, s katero poudarjajo pomen in potrebo dvosmerne komunikacije.