c S
Šmarska občinska uprava v novih prostorih 02.09.2019 10:24 Šmarje pri Jelšah, 02. septembra (STA) - Šmarska občinska uprava se je prejšnji mesec preselila v nove prostore, ki se nahajajo v prenovljeni stavbi Šmarskega hrama. Kot so za STA povedali na občini, so se za selitev odločili, ker je po oceni nekaterih študij stavba zaradi 17 centimetrskega nagiba postala potresno nevarna. Za nakup novih prostorov pa so odšteli 1,5 milijona evrov.

Ta mesec bo šmarska občina pripravila tudi dan odprtih vrat, na katerem si bo moč ogledati nove prostore.

Novi prostori, veliki dobrih 1000 kvadratnih metrov, so po kriterijih velikosti za občinske uprave nadstandardni in opremljeni s sodobno in okolju prijazno tehnologijo. Oblikovalci pa tudi niso pozabili na rastlino Jelšo, ki je simbol občine. Ta je vpeta v vse prostore.

Nad prostori občinske uprave pa je 14 vseljivih stanovanj. Večina že ima nove lastnike. Od 1. julija v Šmarskem hramu sicer deluje tudi že center za socialno delo, v pritličju pa imata prostore še papirnica in kavarna.

Že leta 2011 se je šmarska upravna enota zaradi nagibanja stavbe preselila v stavbo sodišča ob tamkajšnji občini. Pristojne službe so za stavbo, ki se nahaja v središču Šmarja pri Jelšah, izdale odločbo, da je zaradi nagibanja nevarna za bivanje. Ali jo bo šmarska občina porušila, pa za zdaj še ni znano.