c S
Na kratko iz gospodarstva 30.08.2019 20:00 Ljubljana, 30. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet družbe Vipa Holding je na korespondenčni seji, ki jo je zaključil danes, konstituiral nadzorni svet družbe. Za prvega nadzornika je imenoval Tomaža Juvana, za namestnika predsednika pa Gorana Gojkovića, so sporočili prek Ljubljanske borze.

Družba Nomago je prevzela upravljanje krožnega potniškega prometa na območju ljubljanskega nakupovalnega središča BTC City, ki ga bo izvajala z električnim avtobusom. Kot so sporočili iz Nomaga, gre za prvi primer vključevanja električnega avtobusa v posebni linijski promet v Sloveniji. Prevozi potnikov bodo brezplačni.

Krka je med 23. in 29. avgustom na Ljubljanski borzi odkupila 12.375 lastnih delnic v skupni vrednosti 752.050 evrov. Skupno število lastnih delnic se je po teh nakupih zvišalo na 1.046.738, kar predstavlja 3,192 odstotka vseh izdanih delnic, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.

V Düsseldorfu svoja vrata s soboto odpira največji salon karavaninga na svetu, kjer se bo predstavila tudi Adria Mobil. Podatki Evropskega združenja karavaninga kažejo, da je bilo v prvem četrtletju letošnjega leta prodanih in registriranih skoraj 49.000 vozil za prosti čas, so sporočili iz novomeškega podjetja. Prodaja v panogi se sicer trenutno umirja, a generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole poudarja, da v družbi še vedno z optimizmom gledajo v prihodnost. Na sejmu, ki ga je lani obiskalo rekordnih 248.000 ljudi, se bo obiskovalcem predstavila tudi hčerinska družba Adrie Mobil, družba Adria Dom. Sejem bo tokrat potekal od 31. avgusta do 8. septembra, na njem pa razstavlja preko 600 mednarodnih proizvajalcev.

Delavska hranilnica je sporočila, da je prejela tožbo zaradi izpodbijanja sklepa skupščine, ki je potekala 21. junija letos. Delničar Myworlds Holdings izpodbija sklep o povečanju osnovnega kapitala, je hranilnica sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Delničar je predlagal, da sodišče ta sklep razveljavi.

Skupščina Union hotelov je danes sklenila, da se del bilančnega dobička v višini 301.730 evrov uporabi za izplačilo dividend v višini 17 centov bruto na delnico. Preostanek bilančnega dobička v višini 13,96 milijona evrov bo ostal nerazporejen. Upravi in nadzornemu svetu je ob tem podelila razrešnico za delo v lanskem letu.

Lastniki družbe KD so se na današnji skupščini seznanili z lanskim poslovanjem in za finančnega revizorja za letos in prihodnji dve leti imenovala družbo KPMG Slovenija. Podobne sklepe so sprejeli tudi na skupščini družbe KD Group, katere glavni lastnik je KD.

Družba Sij - Slovenska industrija jekla je danes z družbo Dilon sklenila aneks k posojilni pogodbi, na podlagi katerega bo navedeni družbi podaljšala rok vračila posojila v višini 500.000 evrov do konca letošnjega leta. Prav tako je sklenila aneks k posojilni pogodbi, na podlagi katerega bo navedeni družbi podaljšala rok vračila posojila v višini 300.000 evrov prav tako do konca leta, je družba Sij objavila na spletni strani Ljubljanske borze.