c S
Ruški Geberit lani z dodatno rastjo proizvodnje 01.09.2019 18:22 Ruše, 01. septembra (STA) - Ruško podjetje za sanitarne in cevovodne sisteme Geberit, ki je del istoimenskega mednarodnega koncerna, je lani ustvarilo za 42,3 milijona evrov prihodkov od prodaje oziroma skoraj pet milijonov več kot leto pred tem. Družba je sicer leto zaključila s 5,5 milijona evrov čistega dobička, kar je prav toliko kot leto prej.

Kot v letnem poročilu, objavljenem na spletni strani Ajpesa, ugotavljata direktorja podjetja Aleš Zadravec in Robert Lernbecher, se je lani nadaljevalo uspešno poslovanje tako podjetja kot celotne skupine, ki tako ohranja položaj vodilnega ponudnika sanitarnih izdelkov. Povpraševanje po njihovih proizvodih je bilo stabilno, proizvodnja pa je sledila naročilom.

Podjetje je konec leta 2018 zaposlovalo 274 ljudi, nekaj več kot leto prej, ob 13-odstotni rasti prodaje pa so tudi produktivnost povečali za dodatnih šest odstotkov. Skupaj so lani investirali za okoli 3,4 milijona evrov, največ v nove brizgalne stroje in orodja za brizganje.

Ruška tovarna večino svoje proizvodnje proda preko svoje švicarske družbe, poleg Švice večinoma v Nemčijo, kjer je lani ustvarila za dobrih 25 milijonov evrov prihodkov, manjše količine pa še vedno prodajo direktno ostalim povezanim proizvodnim podjetjem.

Na slovenskem trgu so lani ustvarili le še za 60.000 evrov prodaje, kar je precej manj kot pred leti, tudi zato, ker so predlani dokončno nehali brizgati plastične dele za Gorenje.

Geberit od leta 2015 deluje na novi lokaciji v Bezeni pri Rušah, selitev pa je po mnenju vodstva družbe pokazala vse svoje prednosti, tako v smislu poslovne učinkovitosti kot tudi v zelo dobrih delovnih pogojih za zaposlene.

Načrti za letošnje leto predvidevajo na dobrih 40 milijonov evrov ustvarjenih prihodkov, načrtujejo pa tudi za skoraj 3,3 milijona evrov dodatnih naložb.