c S
Strokovnjaki za komuniciranje pripravljajo pro bono dan za nevladne organizacije 01.09.2019 18:20 Ljubljana, 01. septembra (STA) - Strokovnjaki za komuniciranje letos prvič pripravljajo dan brezplačne pomoči za nevladne organizacije. Na svetovanje se morajo zainteresirane organizacije prijaviti do sobote, pro bono dan pa bo 7. novembra, so sporočili iz slovenska sekcija Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev (IABC).

Na prvem pro bonu dnevu bodo strokovnjaki s področja komuniciranja o odnosih z javnostmi in strateškem komuniciranju svetovali nevladnim organizacijam.

"S projektom želimo prispevati k širjenju dobrih komunikacijskih praks in pomagati nevladnim organizacijam, ki sicer nimajo strokovnega znanja ali izkušenj s področja odnosov z javnostmi, da bo njihovo komuniciranje učinkovitejše, njihovo delo pa posledično uspešnejše," je pojasnila predsednica IABC Slovenija Nina Tomažin Bolcar.

S dnevom brezplačne pomoči nadgrajujejo projekt Komunikacijski zos. "Komunikacijski zos smo vsako leto izvedli v Ljubljani in svetovali manjšemu število nevladnih organizacij. Zdaj projekt razširjamo na celotno Slovenijo, k sodelovanju pa želimo pritegniti tudi druge profesionalne komunikatorje in z nasveti pomagati še več nevladnim organizacijam," je dodala Tomažin Bolcarova.

Svetovanje bo potekalo individualno, so pojasnili v sporočilu za javnost. Nevladne organizacije morajo pripraviti predstavitev svojega dela in komunikacijskih izzivov, s katerimi se srečujejo.