c S
Bodoči voditelji odpirajo Strateški forum Bled 30.08.2019 07:53 Bled/Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Z Blejskim strateškim forumom za mlade (Young BSF) se danes začenja uvod v enega najpomembnejših zunanjepolitičnih dogodkov v Sloveniji. Obetavni predstavniki mlajše generacije iz 25 držav bodo razpravljali o vključevanju in opolnomočenju mladih, regionalnem sodelovanju ter inovativnih strategijah.

Forum za mlade se bo danes pričel z otvoritvijo v državnem zboru v Ljubljani ter se nato v soboto nadaljeval na Bledu. Potekal bo pod sloganom Mladina kot (prihodnji) vir (sredstev) v sklopu 14. Blejskega strateškega foruma.

Dogodek bo postavil 50 mladih podjetnikov, vplivnežev, idejnih pobudnikov in borcev za socialno pravičnost v središče inovativnega razpravljanja o političnih in gospodarskih rešitvah za globalne težave.

Potencialni bodoči oblikovalci politike in voditelji bodo izmenjevali ideje in imeli priložnost za mreženje vse do ponedeljka, ko se bo forum za mlade zaključil z dogodkom z naslovom Konflikt in sodelovanje v Sredozemlju: Mare Nostrum ali globalni prostor, ki bo potekal s podporo italijanske neprofitne organizacije Istituto Affari Internazionali.

Udeleženci foruma za mlade bodi razpravljali o podobnih temah kot Blejski strateški forum ter se tako osredotočali na vire stabilnosti in nestabilnosti.

Perspektivni mladi voditelji bodo poudarjali pomen trajnostnega medregionalnega sodelovanja, vključevanja Zahodnega Balkana v evroatlantske organizacije, digitalizacije, opolnomočenja mladih ter njihove vloge pri ustvarjanju boljše prihodnosti.

Udeležence bo v nedeljo na Bledu nagovorila tudi predsednica 73. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov Maria Fernanda Espinosa Garces.