c S
Benedek se je pridružil upravi Zavarovalnice Triglav 29.08.2019 15:48 Ljubljana, 29. avgusta (STA) - David Benedek je danes nastopil funkcijo člana uprave v Zavarovalnici Triglav za mandatno obdobje petih let. Nadzorni svet ga je na to mesto imenoval konec marca, Benedek pa je odločbo Agencije za zavarovalni nadzor, s katero mu je bilo dano dovoljenje za opravljanje te funkcije, prejel danes, so sporočili iz zavarovalnice.

Benedek, ki je bil še konec februarja član uprave Gorenjske banke, bo pristojen za upravljanje in razvoj odvisnih družb. Doslej je opravljal funkcijo pooblaščenca uprave Zavarovalnice Triglav.

Diplomiral je na ljubljanski ekonomski fakulteti, na Kelly School of Business na ameriški Univerzi v Indiani pa je zaključil magistrski študij. Po navedbah Zavarovalnice Triglav ima bogate mednarodne izkušnje iz zavarovalnega in bančnega sektorja, kjer od leta 2001 opravlja delo na vodilnih delovnih mestih.

V upravi Zavarovalnice Triglav, ki jo vodi Andrej Slapar, so po podatkih s spletne strani družbe še Uroš Ivanc, Tadej Čoroli, Barbara Smolnikar in delavska direktorica Marica Makoter.