c S
Vlada za državnega sekretarja na ministrstvu za delo imenovala Urbana Krajcarja 29.08.2019 13:59 Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Vlada je danes z 9. septembrom za državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti imenovala Urbana Krajcarja. Poleg tega je na predlog obrambnega ministra Karla Erjavca razrešila dva direktorja direktoratov na ministrstvu za obrambo.

Urban Krajcar je magister politoloških znanosti z večletnimi izkušnjami dela v državni upravi. Med drugim je bil zaposlen v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko, več let pa tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer je bil med leti 2013 in 2018 generalni direktor direktorata za znanost. Pred imenovanjem za državnega sekretarja je bil zaposlen v Splošni bolnišnici Celje, so navedli na vladi.

Med današnjimi kadrovskimi odločitvami je vlada sprejela predlog ministra Erjavca za razrešitev generalnih direktorjev dveh direktoratov na ministrstvu za obrambo. Tako so Srečka Zajca razrešili s položaja generalnega direktorja direktorata za obrambne zadeve ter Aleša Mišmaša s položaja generalnega direktorja direktorata za obrambno politiko, so sporočili po seji vlade.

Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za obrambne zadeve je vlada imenovala Boštjana Pavlina. Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za obrambno politiko pa je vlada imenovala Uroša Zorka, ki je doslej vodil sektor za mednarodne operacije in misije v omenjenem direktoratu. Oba je vlada za vršilca dolžnosti imenovala do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Kot so pojasnili v sporočilu po seji vlade, lahko v skladu s petim odstavkom 83. člena zakona o javnih uslužbencih funkcionar, pristojen za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije predlaga razrešitev generalnega direktorja v ministrstvu, ne glede na razloge. To določbo je uporabil tudi Erjavec v teh dveh primerih.