c S
Novembra omogočeno poslovanje slovenskih podjetij prek Amazon Europe 29.08.2019 13:51 Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Slovenska podjetja bodo lahko začela prek spletne trgovine Amazon Europe poslovati predvidoma sredi novembra, so danes sporočili z gospodarskega ministrstva. Amazon je namreč že vzpostavil potrebne tehnične rešitve za zagon poslovanja, v polnosti pa bodo te zaživele novembra.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je lani intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. V začetku aprila so napovedali, da bo poslovanje omogočeno kmalu, danes pa, da je začetek poslovanja napovedan za letošnji november.

Amazon je že spomladi izrazil pričakovanje, da bodo vse potrebne tehnične rešitve za začetek poslovanja s slovenskimi podjetji urejene v tretjem letošnjem četrtletju, s čimer bo omogočeno poslovanje.

"Zadnja informacija s strani Amazona je, da so v tem času bile implementirane potrebne tehnične rešitve, da je trenutno v teku testiranje v t.i. 'weblabu' in da pričakujejo, da bo rešitev v polnem zagonu nekje v sredini novembra," so še navedli na ministrstvu, ki je Amazon pozvalo k čimprejšnji sprostitvi poslovanja za slovenska podjetja in k rednemu seznanjanju v zvezi s tem.