c S
Jeseniška bolnišnica v prvem polletju poslovala pozitivno 28.08.2019 07:15 Jesenice, 27. avgusta (STA) - Svet Splošne bolnišnice Jesenice je danes obravnaval poročilo o poslovanju v prvem polletju 2019. Kot so sporočili po seji sveta, bolnišnica v prvem polletju izkazuje pozitiven poslovni rezultat v višini 19.500 evrov. Člani sveta so na seji tudi potrdili besedilo javnega razpisa za delovno mesto direktorja bolnišnice, ki bo objavljen v tem tednu.

Ob polletju tekočih zapadlih obveznosti do dobaviteljev ne izkazujejo, prejete obveznosti pa poravnavajo v skladu z dogovorjenimi plačilnimi roki, so še sporočili iz bolnišnice.

Člani sveta zavoda so po odhodu direktorja Janeza Poklukarja na mesto generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana pripravili tudi razpis za delovno mesto direktorja bolnišnice, ki bo najkasneje 30. avgusta objavljen na spletnih straneh bolnišnice, Zavoda RS za zaposlovanje in v časopisu Delo.

Poklukar je jeseniško bolnišnico vodil pet let in jo potegnil iz rdečih številk in sanacije. Mesto v. d. direktorice jeseniške bolnišnice je po njegovem odhodu prevzela dotedanja strokovna direktorica bolnišnice Anja Jovanovič Kunstelj.