c S
Za ljubljanske študentske družine v stiski na voljo 4000 evrov 27.08.2019 14:19 Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru ljubljanske študentske organizacije, je za socialno ogrožene študentske družine razpisala denarno pomoč v skupni višini 4000 evrov. Študenti se na poziv lahko prijavijo do vključno 13. septembra, so sporočili iz organizacije. Posamezna družina lahko dobi denarno pomoč v višini 400 evrov.

Denarno pomoč lahko dobijo prosilci, kjer je najmanj en starš s statusom študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu ljubljanske univerze in ni v rednem delovnem razmerju. Na razpis se ne moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka.

Prav tako se denarna pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12 mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar. Do denarne pomoči tudi ni upravičena oseba, ki je pri fundaciji že prejela pet denarnih pomoči.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu so v razpisni dokumentaciji na spletni strani Fundacije Študentski tolar, kjer so tudi obrazci za oddajo vloge.

V fundaciji študente hkrati še pozivajo, da razpisno dokumentacijo dobro preberejo in pregledajo, katere priloge morajo poleg obrazcev še priložiti k vlogi za denarno pomoč.