c S
Klampferjeva na delovnem srečanju z vodstvom socialne zbornice 27.08.2019 14:17 Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer se je s sodelavci danes sestala s predstavniki Socialne zbornice Slovenije. Delovno srečanje je bilo namenjeno aktualnim razmeram, še posebej pa strategiji prihodnosti področja socialnega varstva v Sloveniji, so po sestanku zapisali na spletnih straneh ministrstva.

Udeleženci srečanja so med drugim poudarili nujnost sodelovanja in povezovanja ter upoštevanja stroke in dobrih preteklih izkušenj. Strinjali so se, da je naloga stroke prav v tem, da opozori na kompleksnost področja socialnega varstva, ki potrebuje sistemsko ureditev zakonodaje, ob tem pa spoštovanje doktrine, ki terja odgovorne, premišljene in strokovno utemeljene korake.

Klampferjeva je izrazila pripravljenost in željo po sodelovanju s socialno zbornico, ki jo razume kot osrednje strokovno združenje, ki ima na področju sociale velik pomen. Predstavila jim je trenutne aktivnosti ministrstva na tem področju in prihodnje načrte, pri čemer je izrazila tudi pripravljenost na sodelovanje. Skupni cilj tako ministrstva kot tudi socialne zbornice je po njenem mnenju namreč večja kakovost storitev in programov vseh izvajalcev socialnega varstva ter njihova povezanost na vseh ravneh delovanja.

Predsednik zbornice Nace Kovač je ob tem spomnil, da gre za prvi obisk resorne ministrice v zgodovini zbornice. Kot osrednja strokovna institucija na področju socialnega varstva skušajo skupaj z izvajalci najti konstruktiven način sodelovanja tako z ministrstvom kot tudi z ljudmi, s katerimi delajo.

Izmenjava izkušenj in mnenj na tej ravni je zato po njegovem mnenju izrednega pomena za zbornico, njene dejavnosti in vpliv. Ob tem je Kovač še poudaril, da so v vrh socialnega varstva uprte tudi vse oči izvajalcev in organizacij na tem področju, ki pričakujejo, da bo ministrstvo na konstruktiven način sodelovanja izvajalo uspešne korake razvoja in izboljšav še naprej.

Kot so še navedli na ministrstvu, je bila sklepna ugotovitev udeležencev sestanka, da je za spremembe potrebna jasna opredelitev vlog, odgovornosti in medsebojnih odnosov deležnikov, ki sodelujejo pri načrtovanju, razvoju, financiranju, izvajanju, podpori, spremljanju in vrednotenju vseh socialnovarstvenih storitev in v socialnovarstvenih programih.