c S
Na čelu Leka od septembra Robert Ljoljo 27.08.2019 09:11 Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Nadzorni svet Leka je za predsednika uprave družbe imenoval Roberta Ljolja, dosedanjega globalnega vodjo za strategijo nabave za celotne Novartisove tehnične dejavnosti. Ljoljo bo vodenje družbe prevzel s 1. septembrom, so sporočili iz Leka.

Po odhodu dosedanjega prvega moža Leka Zvoneta Bogdanovskega v pokoj aprila letos je družbo vodila petčlanska uprave, v kateri so Ksenija Butensko Černe, Ivan Durovčik, Marjan Novak, Andrej Pardo in Samo Roš. Nadzorni svet jim je podaljšal mandat do imenovanja novih članov uprave, o čemer bodo nadzorniki odločali na septembrski seji.

Ljoljo se je Leku pridružil še kot študent leta 1993, v družbi pa se je redno zaposlil leta 1997. Opravljal je več vodstvenih nalog, v Sloveniji je bil v zadnjih letih direktor oskrbe in nabave za Lek in Sandoz ter vodja Novartisovih poslovnih storitev. Zadnjih 12 let je bil tesno vpet v Sandozovo in Novartisovo globalno mrežo, pred imenovanjem za predsednika uprave Leka pa je vodil globalno strategijo nabave za celotno Novartisovo proizvodnjo.