c S
V prihodnjih dneh podpis pogodb z izvajalci za sosesko Novo Brdo 26.08.2019 14:27 Ljubljana, 26. avgusta (STA) - Stanovanjski sklad RS bo v prihodnjih dneh podpisal pogodbi z izbranimi izvajalci za gradnjo soseske Novo Brdo v Ljubljani, v kateri bo 473 najemnih stanovanj. Kot so danes potrdili za STA, v pritožbenem roku niso prejeli nobenega zahtevka za revizijo. Gradnja prvega in drugega sklopa bo skupno stala 56,8 milijona evrov.

V prvem sklopu, imenovanem E2, bo 307 stanovanj. Stanovanjski sklad je zanj prejel eno ponudbo, in sicer konzorcija Gorenjska gradbena družba, Kolektor Koling in GP Krk, ki je bil tudi izbran. Gradnjo tega sklopa so ponudili za 35,7 milijona evrov.

V drugem sklopu, imenovanem E3, je predvidenih 166 stanovanj in 25 oskrbovanih stanovanj. Za gradnjo te faze so prispele tri ponudbe, poleg omenjenega izbranega konzorcija še Gorenjske gradbene družbe in GP Krk ter družbe VG5. Izbrana izvajalca CGP in SGP Graditelj bosta stanovanja zgradila za 21,1 milijona evrov, je razvidno iz objave na spletnem portalu javnih naročil.

Izbira je že pravnomočna, saj se na odločitev stanovanjska sklada ni pritožil nihče, so za STA pojasnili na stanovanjskem skladu in podpis pogodb napovedali v prihodnjih dneh. Rok za izgradnjo je dve leti, stanovanja naj bi bila tako končana leta 2021.

Soseska, ki jo bo stanovanjski sklad financiral z delom 50-milijonskega posojila, ki ga je najel pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB), naj bi bila po prvotnih načrtih končana leta 2020, a so postopek zavlekli dve zahtevi za revizijo in težave z družbo Rafael pri izkopu gradbene jame.

V okviru Novega Brda bo najemna stanovanja gradil tudi Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana, in sicer je predvidenih 174 stanovanj.