c S
Na kratko iz gospodarstva 24.08.2019 07:11 Ljubljana, 23. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Novi lastnik proizvodno-skladiščnega objekta s pripadajočimi zemljišči in manjše upravne stavbe družbe Iles v stečaju je korporacija Hidria, sicer soseda kompleksa propadlega idrijskega pohištvenega podjetja. Iz danes objavljenega sklepa na spletnih straneh Ajpesa, ki novemu lastniku dovoljuje vknjižbo lastninske pravice nad omenjenimi nepremičninami, je razvidno, da je Hidria za premoženje odštelo 1,092 milijona evrov. Hidria je kompleks kupila na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb, ki ga je Ilesov stečajni upravitelj Janez Golob sprožil v začetku leta, pogodba o prodaji pa je bila sklenjena sredi maja. Iles je v stečaju od maja 2017, novega lastnika pa ima od maja tudi Ilesova blagovna znamka otroških sob Mali princ. To je kupilo idrijsko pohištveno podjetje Mlinar & Mlinar.

Telekomunikacijski operater A1 Slovenije je z današnjim dnem postal 100-lastnik vrhniške družbe P&ROM, ki uporabnikom na območju Vrhnike prek lastnega optičnega in kabelskega omrežja ponuja storitve interneta, televizije ter mobilne in IP-telefonije. Kot so sporočili iz A1 Slovenija v lasti mednarodne telekomunikacijske skupine Telekom Austria Group, tako po lanskem prevzemu podjetja TS RPL nadaljujejo s krepitvijo razvoja lastnega fiksnega omrežja in močnejše prisotnosti v izbranih lokalnih okoljih.

Ker se na prodajo nepremičninskega kompleksa Tobačna mesto ni pritožil nihče, je sklep o izročitvi nepremičnin predkupnemu upravičencu Igorju Pezdircu v teh dneh postal pravnomočen, poročajo Finance. Pezdirc, za katerim stoji črnogorski poslovnež Alen Sijarić, je Tobačno kupil za 25 milijonov evrov.

Krka je med 19. in 22. avgustom na Ljubljanski borzi odkupila 9296 lastnih delnic v skupni vrednosti 567.056 evrov. Skupno število lastnih delnic se je po teh nakupih zvišalo na 1.034.363, kar predstavlja 3,154 odstotka vseh izdanih delnic, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.