c S
Jagros snuje nov logistični center za oskrbo trgovin 24.08.2019 19:11 Maribor, 24. avgusta (STA) - Družinsko trgovsko podjetje Jagros, ki letos beleži 30 let poslovanja trgovin Jager, snuje izgradnjo novega logističnega centra za oskrbo trgovin, saj obstoječe centralno skladišče v Mestinju postaja premajhno. Postaviti ga nameravajo v Hočah, kjer naj bi v končni fazi dobilo delo več kot sto ljudi.

"Že nekaj časa smo iskali primerno lokacijo za gradnjo novega logističnega centra za oskrbo trgovin Jager. Hoče se nam zdijo primerna rešitev, tako po legi zaradi bližine naše maloprodaje kot tudi zaradi infrastrukture, ki jo lokacija nudi, in bližine avtocestnega križa. Prav tako je v tej občini čutiti naklonjenost oživitvi propadle industrijske cone," je za STA pojasnil eden od treh direktorjev družbe Boštjan Jager.

"Naše obstoječe centralno skladišče v Mestinju nam počasi postaja premajhno, zato je investicija v nov logistični center potrebna. Poleg skladiščnih kapacitet bomo ob skladišču zgradili tudi trgovino, v velikosti okoli 5000 kvadratnih metrov, kjer bomo nudili kupcem iz okolice Hoč celovito ponudbo od živil, tehnike, gradbenih materialov, tekstila in gostinski lokal z malicami," je dodal.

Časovni potek gradnje težko napove, saj so v fazi iskanja projektnih rešitev. "Nato nas čaka rušenje obstoječih objektov. V prvi fazi nameravamo zgraditi trgovino, vzporedno pa bo potekala gradnja centralnega skladišča. V celotnem kompleksu bo imelo zaposlitev v logističnem delu od 80 do 100 sodelavcev, v trgovinskem delu pa okoli 30," je še povedal Jager.

Podjetje Jagros gradi tudi manjši trgovski center Jager v Selnici ob Dravi, od stečajnega upravitelja družbe Market Klasek pa so odkupili še trgovino v Bistrici ob Dravi, ki jo nameravajo prenoviti in odpreti pozno jeseni. Naložbe v širitev maloprodaje načrtujejo še v Mozirju in Kamniku.

"Sicer pa smo odprti za priložnosti, ki jih ponuja trg. V planu je bila še izgradnja trgovine v Puconcih, a bomo parcelo zaradi prevelikih zahtev po vlaganju v cestno infrastrukturo verjetno prodali," napoveduje direktor.

Letos po njegovih besedah poslujejo dobro. "V prvem polletju beležimo okoli 10-odstotno rast poslovanja, naš mlad in dinamičen kolektiv se vseskozi veča, vse v cilju, da kupcu omogočimo kakovostno izbiro blaga, s poudarkom na lokalni proizvodnji, po dostopnih cenah," je ponovil.

Družinsko trgovsko podjetje Jagros letos beleži 30 let poslovanja trgovin Jager. Začeli so s trgovino v Rogaški Slatini, danes pa imajo 41 poslovalnic, predvsem na Štajerskem in v Podravju. Družbo je leta 1989 ustanovil Franc Jager, letos pa so vodenje prevzeli njegovi trije sinovi.