c S
Sklad išče izvajalca za gradnjo skupnosti za mlade na Gerbičevi 25.08.2019 12:00 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Stanovanjski sklad RS do 6. septembra zbira ponudbe za gradnjo stanovanjske skupnosti za mlade na Gerbičevi ulici v Ljubljani, kaže objava na portalu javnih naročil. Vrednost naročila je okoli pet milijonov evrov, predvidenih pa je 109 najemnih stanovanj za eno ali dve osebi, ki bodo namenjena mladim med 18. in 29. letom starosti.

V objektu, ki bo stal v bližini študentskih domov, so predvideni pritličje in tri nadstropja. Bivanjske enote bodo za enega ali za dva skupna uporabnika. Direktor sklada Črtomir Remec je aprila povedal, da bo cena najema za posteljo okoli 100 evrov.

V objektu je predviden medgeneracijski center s skupnim večnamenskim prostorom, kuhinjo z jedilnico ter dnevno sobo, pisarno in servisnimi prostori z ločenim vhodom in dostopom v atrij.

Kot so o projektu zapisali na spletni strani sklada, "razvejana zasnova omogoča oblikovanje stanovanj, prilagojenih potrebam mladostnikov, ki zagotavljajo visoko mero zasebnosti ter omogočajo tudi različne nivoje povezanosti v skupnost".

Projekt skupnosti za mlade je ena od investicij, ki jih bo sklad financiral s skupno 50-milijonskim posojilom, ki ga je najel pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB). V Ljubljani bo poleg skupnosti za mlade financiral gradnjo soseske najemnih stanovanj Novo Brdo, kjer je predvidenih okoli 500 stanovanj, in v Mariboru prvo fazo projekta Pod Pekrsko gorco v Mariboru, v katerem je v dveh fazah predvidena gradnja okoli 400 stanovanj.