c S
Konec septembra nova dražba za žičniške naprave na Arehu 22.08.2019 10:27 Maribor, 22. avgusta (STA) - Nova dražba za žičniške naprave na areškem delu Pohorja bo 25. septembra, na njej pa jih bo stečajni upravitelj Športnega centra (ŠC) Pohorje Drago Dubrovski poskušal prodati z izklicno ceno 2,099 milijona evrov, izhaja iz današnje objave na spletnih straneh Ajpesa.

Gre za osmi poskus prodaje žičniških naprav na tem delu Pohorja, potem ko aprila ni bilo zanimanja za nakup še zadnjega neprodanega premoženja po izklicni ceni 2,799 milijona evrov.

Po zadnji prodaji je Dubrovski sicer omenjal možnost, da bi namesto dražbe poskušal s prodajo prek avstrijske dražbene spletne strani, a je sodišče ocenilo, da je javna dražba najprimernejša za prodajo te vrste premoženja.

Slednje vključuje obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnico Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in vso opremo za zasneževanje. Z njimi sicer upravlja mariborsko javno podjetje Marprom, ki je po propadu ŠC Pohorje zagotovilo nadaljevanje smučarskega turizma na Pohorju.

Potem ko je stečajni upravitelj septembra lani dokončno unovčil celotno premoženje propadlega podjetja na mariborskem delu Pohorja, mu je ostal le še Areh, kjer doslej resnega zanimanja ni bilo. Prvič je naprave ponujal za 11,4 milijona evrov, tokratnemu poskusu pa daje več možnosti. Dubrovski je namreč že večkrat povedal, da interes za prevzem je, vendar bo moral prihodnji lastnik ob kupnini vsaj še enako vsoto nameniti za dodatna vlaganja.

Ob prodaji omenjenih smučišč do konca stečajnega postopka čaka še rešitev zadev okoli zahteve do mariborske občine za plačilo odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je prek Marproma po stečaju družbe prevzela v upravljanje. Mariborsko sodišče je junija odločilo, da je občina dolžna plačati 13,2 milijona evrov nadomestila, a se je občina pritožila in zato bo o zadevi presojalo Višje sodišče v Ljubljani.