c S
Na kratko iz gospodarstva 21.08.2019 07:00 Ljubljana, 20. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Tadej Čoroli je 30. julija nastopil nov petletni mandat člana uprave Zavarovalnice Triglav, je razvidno iz objave na Ajpesu. V zavarovalnici je bil kot član uprave že minulih pet let zadolžen za štabno službo za inovacije in digitalizacijo poslovanja ter za službi za odnose s strankami in marketing. Odgovoren je bil za področja prodaja zavarovanj, premoženjska zavarovanja in škode premoženjskih zavarovanj. Predsednik uprave zavarovalnice je Andrej Slapar, v upravi pa so še Uroš Ivanc, Barbara Smolnikar in Marica Makoter.

Mednarodna veriga hotelov Holiday Inn na Podmilščakovi ulici za Bežigradom v Ljubljani - v stavbi, v kateri so želeli pred leti odpreti zasebni islamski vrtec in osnovno šolo - ureja hotel. Imenoval se bo Holiday Inn Express, imel bo 62 sob, prve goste pa bo sprejel poleti prihodnje leto, je danes poročal spletni portal Siol.

Stečajni upravitelj družbe Gradis Skupina G je razpisal javno dražbo parcel ob objektu na Šmartinski cesti v Ljubljani, ob zemljišču, kjer bo stalo nakupovalno središče švedskega pohištvenega velikana Ikea. Dražba bo potekala 23. septembra, izklicna cena za 25 parcel pa je postavljena pri 740.000 evrih, je razvidno iz objave na Ajpesu. Družba Ikea SEE je od ministrstva za okolje in prostor prav ta mesec pridobila gradbeno dovoljenje za začetek gradnje trgovine v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani. Z gradnjo svoje prve trgovine v Sloveniji nameravajo začeti kmalu.

Družba Tri-Wall s sedežem v Hongkongu, ki je del japonske logistične skupine Rengo, bo prevzela nemško družbo Tricor Packaging & Logistics, ki med drugim razvija rešitve za pakiranje in transport izdelkov. Posel bo predvidoma zaključen do konca meseca, so v skupnem sporočilu zapisali v Tri-Wallu in Tricorju. Skupina Tricor Group ima pet proizvodnih lokacij, eno logistično platformo in štiri servisne centre, enega od teh tudi v Sloveniji, v Selci v Selški dolini.

Podjetje UPS je napovedalo širitev storitev ekspresne tovornega prevoza v Sloveniji. Odslej bo podjetje tudi v Sloveniji ponujalo mednarodno dostavo pošiljk na paletah, katerih teža presega 70 kilogramov, v enem do treh delovnih dneh, odvisno od ciljnega naslova. Za nujnejše pošiljke pa bo UPS omogočil dostavo do poldneva ali do 14. ure v izbranih območjih v več kot 30 državah in ozemljih. Zadnje izboljšave UPS storitev so del investicije v višini dveh milijard dolarjev, ki jo UPS izvaja na evropski mreži in infrastrukturi do leta 2019.