c S
Bayer v prodajo divizije zdravil za živali 20.08.2019 13:30 Frankfurt, 20. avgusta (STA) - Nemški farmacevtski velikan Bayer bo divizijo za razvoj in proizvodnjo zdravil za živali prodal ameriški farmacevtski družbi Elanco, navedbe družbe povzema francoska tiskovna agencija AFP. Vrednost posla, ki naj bi bil zaključen sredi prihodnjega leta po potrditvi regulatorjev, je 7,6 milijarde dolarjev (6,8 milijarde evrov).

Kot so pojasnili v Bayerju, se želijo bolj osredotočiti na znanosti o življenju. S poslom bodo pridobili 5,3 milijarde dolarjev v denarni obliki in 2,3 milijarde v delnicah Elanca.

Njihov oddelek za proizvodnjo zdravil za živali je na globalni ravni trenutno na prvem mestu v tem segmentu; lani je ustvaril 1,8 milijarde dolarjev prihodkov od prodaje.

V družbi so zagotovili, da bo po prevzemu vsem zaposlenim v diviziji zagotovljeno najmanj enoletno obdobje, v katerem ne bodo smeli proti svoji volji preiti na manj ugodno pogodbo o zaposlitvi.

Bayer je v zadnjem času prodal oz. prodaja več divizij. Med drugim je skupaj z njegovo nekdanjo podružnic Lanxess v začetku meseca potrdil prodajo njune družbe za servisne storitve Currenta. Za 3,5 milijarde evrov jo bo kupil avstralski sklad Macquarie Infrastructure and Real Assets.