c S
Kljub interesu dražba za poslovno stavbo GP Radlje neuspešna 20.08.2019 13:29 Radlje ob Dravi, 20. avgusta (STA) - Za danes razpisana druga javna dražba za prodajo poslovne stavbe Gradbenega podjetja (GP) Radlje s pripadajočima dvoriščem in parkiriščem je bila neuspešna. Za dražbo sta sicer bili vplačani dve varščini, a interesenta za nakup nato k dražbi nista pristopila, je za STA pojasnila stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas.

Izklicna cena za poslovno stavbo gradbenega podjetja in pripadajoča zemljišča na Mariborski cesti v Radljah ob Dravi je bila za današnjo dražbo določena pri dobrih 242.000 evrih.

Po neuspešni današnji dražbi je stečajna upraviteljica napovedala, da bo v prihodnje razpisala novo dražbo, o čemer se mora posvetovati še z ločitvenim upnikom, to je DUTB. "Mislim, da ljudje čakajo, da se cena malo zniža. Interes za nakup je, bomo videli, katera je tista cena, ki jo trg prenese," je še dodala stečajna upraviteljica.

Stečajni postopek GP Radlje se je začel decembra 2012, ob stečaju pa je delo izgubilo nekaj več kot sto delavcev. Stečajna upraviteljica je v stečajnem postopku lani med drugim uspešno prodala trgovino in betonarno, letos pa sta bili med drugim prodani mizarska delavnica in skladiščni prostor.

Doslej je bilo v stečajnem postopku unovčene stečajne mase za okoli štiri milijone evrov na podlagi izterjave terjatev izpred stečaja, prodaje osnovnih sredstev, drobnega inventarja in zalog trgovskega blaga.