c S
Na kratko iz gospodarstva 20.08.2019 07:10 Ljubljana, 19. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Viljamovka Zima krškega podjetja Evrosad je na mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo. IWSC je znan po strogem dvostopenjskem ocenjevanju. Pijače morajo najprej opraviti slepo degustacijo, nato pa še vrsto kemijskih in mikrobioloških analiz. Več kot 400 svetovnih strokovnjakov ocenjuje pijače iz več kot 90 držav sveta, postopek ocenjevanja pa traja več mesecev. Gre za priznanje, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami, so sporočili iz podjetja.

Ljubljanska borza je izboljšala storitev objave nadzorovanih informacij prek sistema SEO in posledično storitve Info hramba, tako da bo storitev od 2. septembra na voljo nepretrgoma, je borza objavila na svojih spletnih straneh. To pomeni, da bodo naročniki informacije v bodoče lahko objavljali tudi ob koncih tedna in med prazniki. Obenem je uprava borze sprejela nova priporočila javnim družbam za obveščanje, ki poleg prilagoditev zaradi podaljšanja časa delovanja sistema SEO vključujejo tudi spremembe, vezane na uskladitev z novo zakonodajo in priporočili dobre prakse korporativnega upravljanja v skladu s kodeksom upravljanja javnih delniških družb.