c S
Video klic NLB odslej tudi s tolmačem za gluhe 17.08.2019 09:02 Ljubljana, 16. avgusta (STA) - NLB po novem v določenem terminu omogoča video klic s tolmačem za gluhe, kar bo gluhim in naglušnim po navedbah banke olajšalo stik z bančnimi svetovalci v kontaktnem centru. Poleg tega za gluhe in naglušne pripravljajo delavnico finančnega opismenjevanja, so sporočili iz banke.

Bančni svetovalci v kontaktnem centru NLB lahko prek video klica med drugim povišajo limit na kartici ali priskrbijo podatke o kreditu, pomagajo pa lahko tudi pri drugih bančnih opravilih, kot so plačilo računov ali nakazilo sredstev, so pojasnili v banki.

Storitev video klica lahko po novem vsako sredo med 17. in 19. uro uporabljajo tudi gluhi in naglušni, kar je po navedbah banke zanje prva takšna rešitev v Sloveniji.

V NLB so idejo dobili pri pobudi Gledališki tolmač, ki jo je podalo Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana in ki jo je banka tudi podprla. Gre za serijo gledaliških predstav, ki jih spremlja tolmač za gluhe.