c S
Na kratko iz gospodarstva 17.08.2019 09:02 Ljubljana, 16. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Logistično podjetje UPS je imenovalo Yannicka Mooijmana za direktorja za Madžarsko, Grčijo, Romunijo in Slovenijo, odgovoren pa bo za delovanje, poslovni razvoj in strategijo UPS. Mooijman bo na tem položaju zamenjal Jima Kearneyja, ki je napredoval na položaj člana uprave, odgovornega za finance pri UPS Emerging Markets (razvijajoči se trgi), so danes sporočili iz UPS.

Petrol in njegova hčerinska družba Geoplin sta dobila dovoljenje hrvaškega varuha konkurence za prevzem dela družbe Crodux plin, ki je v lasti hrvaškega generala Ivana Čermaka. Od Croduxa bosta kupila dejavnost utekočinjenega naftnega plina z vso infrastrukturo in dejavnost prodaje električne energije pravnim osebam. Petrol je pred nekaj meseci prevzel tudi družbo Zagorski metalac, ki je med desetimi največjimi distributerji zemeljskega plina na Hrvaškem, danes poroča časnik Dnevnik.

V Postojnski jami te dni beležijo 200. obletnico prvega uradnega turističnega obiska jame. "To je obletnica, ki ni pomembna samo za Postojnsko jamo, ampak tudi za slovenski in svetovni turizem," je ob obletnici poudaril predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj. Kot so sporočili iz družbe, sicer znova beležijo izjemno sezono. Na ravni celotnega parka je rast obiska v primerjavi z enakim obdobjem lani 10-odstotna.

S sezono so zadovoljni tudi na Veliki planini, kjer beležijo rekordno število obiskovalcev. Kot so sporočili iz istoimenske družbe, so med 1. januarjem in 31. julijem na planino z nihalko prepeljali več kot 35.000 potnikov, kar je največ od leta 1996, ko so podatke začeli beležiti elektronsko. Dosegli so tudi rekordno število prepeljanih potnikov v enem dnevu; v četrtek jih je bilo več kot 2200.