c S
Gradnja nove glasbene šole v Šoštanju zamuja 19.08.2019 07:16 Šoštanj, 18. avgusta (STA) - Gradnja nove glasbene šole v Šoštanju, ki so jo začeli graditi junija lani, zamuja in ne bo dokončana do začetka novega šolskega leta. Prvotni načrt je bil dograditi obstoječ del šole, vendar se je pokazalo, da kakovost gradnje starega dela ni ustrezna, zato so tudi ta del podrli in tako celotno zgradbo postavili na novo.

Kot so za STA povedali na šoštanjski občini, so se hkrati pojavile težave s podtalnico zaradi bližine reke Pake. Vse navedeno je gradnjo podaljšalo. Če bodo uspeli zagotoviti notranjo opremo, predvidevajo vselitev uporabnikov novembra letos, so pojasnili na občini.

Vrednost gradnje nove glasbene šole znaša 2,5 milijona evrov, z dozidavo pa bo šola pridobila 17 učilnic za individualni pouk, skupinsko učilnico in dvorano za interne nastope.

Skupna neto uporabna površina novega objekta je 1445 kvadratnih metrov, od tega približno polovico predstavlja rekonstrukcija in drugo polovico dozidava.

Po navedbah občine bosta v novem objektu še dve dvorani s spremljevalnimi prostori, in sicer večja za potrebe Pihalnega orkestra Zarja, manjša pa za Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj.

V obstoječi glasbeni šoli je sedem individualnih in dve skupinski učilnici, kar je po navedbah šoštanjske občine občutno premalo za 160 otrok, ki so trenutno vpisani v Glasbeno šolo Šoštanj. Zdaj morajo uporabljati začasne prostore v tamkajšnjem kulturnem domu.