c S
Na kratko iz gospodarstva 15.08.2019 09:24 Ljubljana, 14. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Thermana Laško je v drugem letošnjem četrtletju ustvarila 5,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani in tudi osem odstotkov nad načrti. Čisti poslovni izid družbe, ki je od oktobra 2014 v postopku prisilne poravnave in je v 100-lati Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), je bil v tem obdobju pozitiven in je znašal skoraj 600.000 evrov, je razvidno iz danes objavljenega poročila o izvajanju ukrepov finančnega prestrukturiranja na Ajpesu.

Britanski avtomobilski proizvajalec McLaren se zanima za postavitev obrata za proizvodnjo električnih koles v Sloveniji, in sicer na Dolenjskem. Družba, ki je polovični lastnik profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Merida, pri tem sodeluje z Milanom Erženom, ki je eden vodilnih v tej kolesarski ekipi. Prvi sestanki naj bi bili že pod streho, Eržen pa zadeve ne želi komentirati, je danes poročal časnik Slovenske novice.

V Izoli so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zabeležili 285.361 turističnih prenočitev, kar glede na enako obdobje lani pomeni sedemodstotni porast. Število prihodov turistov se je medtem povečalo za 13 odstotkov na 78.793. Samo v juliju je Izolo obiskalo 25.875 gostov, ki so skupaj opravili 111.162 nočitev; v primerjavi z lanskim julijem sta oba kazalca porasla za osem odstotkov, so sporočili iz Turističnega združenja Izola.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević sta danes podpisala pogodbo za gradnjo ekonomsko-poslovne infrastrukture v poslovni coni Tehnološkega razvojnega industrijskega središča Kanižarica v Črnomlju. Za projekt v vrednosti 571.000 evrov bo 304.000 evrov prispevala EU, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt v coni, ki je nastala na območju nekdanjega rudnika rjavega premoga Kanižarica, zajema ureditev cest, kanalizacije in javne razsvetljave. Projekt je sicer del dogovora za razvoj regije Jugovzhodna Slovenija.

DUTB je sprožila izvršbo nad družbo Auctor investicije, ki je v lasti Sergeja Racmana. Gre za družbo, ki je lastnica posestva z večjim poslovno-stanovanjskim objektom z bazenom na Rudniku, kjer naj bi domoval Racman, ki je sicer že več let rezident Slovaške. Kot je razvidno na spletni strani sodišča, je bila dražba posestva, ki naj bi bilo po cenitvi vredno dobrih 851.000 evrov, razpisana za 9. septembra, a je bila preklicana, je danes na svoji spletni strani poročal časnik Finance.