c S
Alibaba v četrtletju s krepko rastjo prihodkov in dobička 16.08.2019 07:26 Peking, 15. avgusta (STA) - Kitajski spletni trgovec Alibaba je v prvem četrtletju svojega poslovnega leta ustvaril 114,9 milijarde juanov (14,7 milijarde evrov) prihodkov, kar je 42 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je več kot podvojil na 21,2 milijarde juanov (2,7 milijarde evrov).

V družbi dobre rezultate pripisujejo demografskim trendom na Kitajskem in urbanizaciji, s čimer kažejo na vedno večji srednji sloj, ki živi v mestih in je pripravljen kupovati na Alibabinih platformah, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Alibaba je imela odlično četrtletje. Svojo bazo smo razširili na 674 milijonov aktivnih kupcev na letni ravni," je o rezultatih za trimesečje do konca junija dejal glavni izvršni direktor Daniel Zhang in napovedal, da bodo še naprej vlagali v razvoj tehnologije in s tem "pripeljali digitalno transformacijo milijonom podjetij po vsem svetu".

Prizadevajo si razširiti tudi poslovanje v tujini, predvsem v Jugovzhodni Aziji, kjer deluje njena spletna trgovina Lazada. Ta je že tretje četrtletje zapored beležila 100-odstotno rast števila nakupov na letni ravni.