c S
Po dolgotrajnem postopku vendarle izbran izvajalec za gradnjo kanalizacije na Mlaki 14.08.2019 13:09 Kranj, 14. avgusta (STA) - Po dolgotrajni izvedbi javnega naročila je Mestna občina Kranj v sklopu operacije Gorki 2 vendarle uspela izbrati tudi izvajalca za gradnjo komunalne infrastrukture na območju Mlake pri Kranju. Po več kot dve leti trajajočem postopku naj bi 3,8 milijona evrov vredna gradnja stekla oktobra.

Kot so danes sporočili z Mestne občine Kranj, so za izvajalca za gradnjo kanalizacije in druge infrastrukture na območju Mlake pri Kranju izbrali najugodnejšega ponudnika, in sicer Riko s partnerjem Pirc Gradnje. Njuna ponudba je znašala približno 3,8 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. Pogodbo z izbranima izvajalcema bo občina predvidoma podpisala konec avgusta, dela pa naj bi stekla oktobra.

Investicija v komunalno infrastrukturo bo obsegala približno 4,3 kilometra fekalne kanalizacije. Hkrati bo v enaki dolžini obnovljeno tudi vodovodno omrežje in zgrajeni meteorna kanalizacija dolžine približno 3,6 kilometra ter manjkajoča javna razsvetljava.

Stroški izvedbe dela fekalne kanalizacije s pripadajočo cesto bodo v določenem deležu sofinancirani iz sredstev Kohezijskega sklada Evropske unije in Republike Slovenije za izboljšanje stanja okolja in biotske raznovrstnosti ter za vlaganje v vodni sektor za izpolnitev zahtev pravnega reda unije na področju okolja. Izvedbo del v zvezi s preostalimi komunalnimi vodami bo v celoti financirala Mestna občina Kranj.

Poleg Mlake pri Kranju obsega celotni projekt komunalnega urejanja Gorki 2 tudi investicijo v komunalno infrastrukturo na območju Britof - Predoslje, ki je že v izvajanju. Oba sklopa skupaj obsegata investicijo v višini 13,6 milijona evrov brez davka na dodano vrednost.

Velik del kranjske občine, vključno s samim mestom, Kokrico, Bitnjami in Žabnico, pa je sodobno kanalizacijsko infrastrukturo vključno s centralno čistilno napravo že dobil v prvi fazi projekta Gorki.