c S
Občina Kozje išče izvajalca za ureditev prenočitvenih zmogljivosti na gradu Podsreda 12.08.2019 12:46 Kozje, 12. avgusta (STA) - Občina Kozje išče izvajalca za ureditev šestih sob za 16 gostov na gradu Podsreda, za kar ima zagotovljenih 130.000 evrov. Potem ko na prvem naročilu ni izbrala nobenega izvajalca, saj so ponudbe presegale za to zagotovljena sredstva, bo zdaj naročilo ponovila, so za STA povedali na občini, ki želi sobe urediti do aprila prihodnje leto.

Sobe bodo po pojasnilih občine sodobno oblikovane in stilsko opremljene, na stenah okrašene s pravimi glasbenimi inštrumenti in stenskimi poslikavami. Glasbilu ustrezno se bo poimenovala tudi posamezna soba.

Nove nastanitvene zmogljivosti na gradu Podsreda, ki se prvič omenja šele leta 1213, čeprav je bil pozidan že sredi 12. stoletja, bodo po navedbah občine predstavljale popolnoma novo, inovativno ponudbo na območju Obsotelja in Kozjanskega.

Z obnovljenimi grajskimi glasbenimi sobami naj bi upravljalec objekta Javni zavod Kozjanski park privabljal domače in tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanima kulturna dediščina, neokrnjena narava, mir, odmaknjenost od mestnih središč, sprostitev in predvsem klasična glasba, so še dodali na Občini Kozje.

Grad Podsreda je del projekta Gradovi Posavja, katerega namen je z inovativnim pristopom dvigniti prepoznavnost in dodano vrednost mreži gradov ter tako doseči čim večje odpiranje gradov v širši slovenski in mednarodni prostor.

Projekt, ki so ga upravljavci šestih gradov na širšem območju leta 2014 zastavili z namenom skupnega nastopa na trgu, predstavitve in drugih učinkov, je aprila dobil lastno spletno stran. Od te si kot stičišče kulture in turizma obeta okrepitev prepoznavnosti.