c S
Vnovični poskus prodaje proizvodnega kompleksa Polzele prihodnje leto 12.08.2019 11:34 Polzela, 12. avgusta (STA) - Stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec, ki je lani proizvodni kompleks tovarne delno oddal v najem estonski družbi Sirekar Hulgi OÜ, ta je septembra lani za 389.000 evrov kupila tudi blagovno znamko Polzela in zaloge gotovih izdelkov, vnovičen poskus prodaje celotnega kompleksa načrtuje za prihodnje leto.

Na vprašanje, ali Estonce, ki del tovarne uporabljajo samo za skladišče in so lani predstavili ambiciozne načrte za povrnitev leska blagovni znamka Polzela, zanima nakup proizvodnega kompleksa, je Hohnjec za STA odgovoril, da se za zdaj o tem ne pogovarjajo, stekli pa so pogovori o tem, da bi estonska družba najela prodajalno ob tovarni na Polzeli.

Pojasnil je tudi, da proizvodnega kompleksa ne more prodati, dokler ne bo prodal vse opreme in zalog, saj bi imel v nasprotnem primeru težave, kje neprodano opremo in zaloge skladiščiti. Proizvodi kompleks je stečajni upravitelj že trikrat poskusil prodati, a neuspešno.

Hohnjec bo naslednji teden na javni draži z zviševanjem izklicne cene skušal prodati zaloge nedokončane proizvodnje, ki jih sestavlja okoli 167.000 kosov različnih izdelkov. Izklicna cena je 175.000 evrov. Zaloge nedokončane proizvodnje v naravni predstavljajo nepakirane fine in grobe nogavice prve in druge kakovosti, pakirane pa so v namenskih večjih vrečah. Na tej javni dražbi lahko dražitelji zvišujejo izklicno ceno za najmanj 400 evrov.

Konec meseca pa bo skušal za 21.480 evrov prodati tudi nekdanjo prodajalno nogavic v Mariboru, ki se na 62 kvadratnih metrih nahaja v prostorih mariborske glavne avtobusne postaje.

Hohnjec je med stečajem, ki je stekel decembra leta 2016, priznal za 8,9 milijona terjatev, od tega za 3,7 milijona evrov terjatev nekdanjih zaposlenih, ki pa jih je doslej poplačal v višini 20 odstotkov.

Dlje časa je poskušal prodati poslovno celoto Polzele, a neuspešno, saj za nakup poslovne celote kljub več krogom prodaje, znižanjem cene, prilagoditvi paketa prodaje ni bilo povpraševanja. Zato je poslovanje tovarne nogavic konec julija lani ustavil.

Celjsko okrožno sodišče je namreč Hohnjecu februarja leta 2017 dovolilo nadaljevanje proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela, in sicer v manjšem obsegu kot pred stečajem.

Poleg omenjene prodaje blagovne znamke in zaloge gotovih izdelkov je stečajnemu upravitelju do zdaj prav tako uspelo prodati apartma v Čatežu in parkirišče pri tovarni, medtem ko je bila prodaja opreme, ki jo je ponujal na spletni dražbi, kljub velikemu zanimanju le delno uspešna.