c S
Za nadaljevanje urejanja črnomaljske poslovne cone Kanižarica tudi evropska sredstva 08.08.2019 14:57 Ljubljana/Črnomelj, 08. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v vlogi organa upravljanja za kohezijska sredstva izdala odločbo o podpori za nadaljevanje urejanja poslovne cone Tehnološko razvojno industrijsko središče Kanižarica v Črnomlju. Za projekt v vrednosti 571.000 evrov bo namenjenih 304.000 evrov sredstev EU.

Projekt v coni, ki je nastala na območju nekdanjega rudnika rjavega premoga Kanižarica, zajema ureditev cest, kanalizacije in javne razsvetljave, evropska sredstva zanj pa bodo prišla iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je sicer del dogovora za razvoj regije Jugovzhodna Slovenija.

Cona sicer obsega nekaj več kot 110 hektarov in je trenutno približno 80-odstotno zasedena, na območju pa deluje nekaj več kot 40 podjetji, ki zaposlujejo več kot 500 ljudi, je lani ob obisku kitajske delegacije iz pokrajine Notranja Mongolija, ki se je zanimala za vlaganja v coni, za Delo povedal likvidacijski upravitelj rudnika Kanižarica v zapiranju Silvo Grdešič. Omenil je, da je interesentov za prihod v cono še nekaj.

Med bolj znanimi podjetji, ki trenutno delujejo v coni, je družba Adria Dom, ki izdeluje mobilne hišice in je eden največjih delodajalcev v občini.