c S
Adidas v drugem četrtletju presegel pričakovanja 08.08.2019 11:15 Nürnberg, 08. avgusta (STA) - Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je v drugem četrtletju zabeležil 532 milijonov evrov čistega dobička, kar je 33,8 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je nemški velikan presegel pričakovanja analitikov, največje izzive pa v prihodnje vidi v odpravi ozkih grl v dobavni verigi.

Prihodki od prodaje so se v drugem četrtletju okrepili za 4,7 odstotka na 5,5 milijarde evrov, dobiček iz poslovanja pa je zrasel za 8,6 odstotka in se ustavil pri 643 milijonov evrov.

Prodaja osrednje znamke Adidasove skupine se je v drugem četrtletju okrepila za štiri odstotke, predvsem zahvaljujoč dobri prodaji izdelkov iz nabora ulične mode, medtem ko je prodaja športnih oblačil v primerjavi z enakim lanskim obdobjem padla. Lani je prodajo spodbudilo svetovno prvenstvo v nogometu.

Spletna prodaja se je okrepila za 37 odstotkov, od tujih trgov je dvomestno rast spletne prodaje zabeležila Kitajska.

V Adidasu so med izzivi minulega četrtletja izpostavili ozka grla v dobavni verigi. "Ostajamo samozavestni, da bodo prihodki od prodaje v drugi polovici leta še višji," je ob objavi rezultatov dejal izvršni direktor Kasper Rorsted. Adidas sicer na ravni skupine v letošnjem letu pričakuje, da bodo zabeležili med pet in osemodstotno rast prihodkov od prodaje.