c S
Enote Lekarne Ljubljana odprte za izdajo zdravil na papirnati recept 07.08.2019 10:59 Ljubljana, 07. avgusta (STA) - Vse enote Lekarne Ljubljana danes izdajajo zdravila na papirnati recept. V torek so bile enote čez dan zaprte zaradi tehničnih težav, zvečer pa so izdajanje na papirnati recept vzpostavili v enoti pri polikliniki. Vzpostavitev računalniškega sistema je v zaključni fazi, enote naj bi danes postopoma začele delovati normalno, so sporočili iz zavoda.

V torek so enote zaprli zaradi tehničnih težav, podrobnosti o težavah pa v Lekarni Ljubljana zaenkrat ne dajejo. Radio Slovenija pa je poročal, da naj bi šlo za vdor virusa v računalniški sistem.

Iz zavoda so v torek sporočili, da naj imajo bolniki ob izdaji zdravil na papirnati recept s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

Zdravila na recept pa je v Ljubljani mogoče prevzeti v 14 zasebnih lekarnah s koncesijo. Seznam je naveden na spletni strani Lekarniške zbornice Slovenije, zasebne lekarne s koncesijo so na koncu seznama.