c S
Munich Re v drugem četrtletju z močno rastjo dobička 07.08.2019 10:58 München, 07. avgusta (STA) - Nemška pozavarovalnica Munich Re je v drugem četrtletju letos ustvarila 992 milijonov evrov čistega dobička, kar je 36 odstotkov več kot pred letom dni in največ v zadnjih štirih letih. Z rezultatom je pozavarovalnica tudi presegla pričakovanja analitikov, a ni zvišala celoletne napovedi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med aprilom in junijem je nemška pozavarovalnica ustvarila 1,57 milijarde evrov dobička iz poslovanja, kar na letni ravni pomeni 57-odstotno rast.

V drugem četrtletju lani so sicer pozavarovalnico močneje prizadeli izdatki za pokritje nastalih škod. V drugem letošnjem trimesečju je iz naslova večjih škod družba izplačala 202 milijona evrov, predvsem zaradi tornadov in neviht v ZDA, potem ko je lani izplačana škoda zaradi večjih dogodkov dosegla 605 milijonov evrov.

Zavarovalniška enota Ergo je povečala dobiček za 25 odstotkov na 135 milijonov evrov, predvsem na račun življenjskih in zdravstvenih zavarovanj.

Celotna skupina je vknjižila za 11,8 milijarde evrov premij, kar na letni ravni pomeni 5,5-odstotno rast. "Seveda smo zelo zadovoljni, da lahko poročamo o najvišjem četrtletnem dobičku v zadnjih štirih letih," je rezultate komentiral glavni izvršni direktor Joachim Wenning.

Skupina še naprej računa, da bo letos ustvarila 2,5 milijarde in prihodnje leto 2,8 milijarde čistega dobička.