c S
Maribor in Pohorje tudi letos z nadpovprečno rastjo turizma 06.08.2019 13:51 Maribor, 06. avgusta (STA) - Maribor in celotna turistična destinacija skupaj s Pohorjem tudi v prvem polletju beležita dobre turistične rezultate. Kot so danes sporočili iz Zavoda za turizem Maribor Pohorje, so do konca junija v primerjavi z enakim obdobjem lani v mestu beležili za desetino več nočitev, na območju destinacije pa je bilo teh več za 17 odstotkov.

Statistični podatki sicer kažejo, da so v Mariboru v prvem polletju našteli sedem odstotkov več prihodov turistov, v celotni turistični destinaciji pa je bilo prihodov za 17 odstotkov več kot lani v tem času.

Kot ugotavljajo na zavodu, so turisti pri njih v povprečju bivali nekaj manj kot dva dneva in pol, pri čemer so največ nočitev ustvarili gostje iz Hrvaške, Nemčije, Srbije, Avstrije, Poljske in Italije. Iz bolj oddaljenih dežel je bilo daleč gostov iz Kitajske in ZDA, okoli 12 odstotkov pa je bilo v hotelih in drugih nočitvenih zmogljivostih tudi domačih gostov.

Večji delež nočitev, dobro četrtino vseh, so domači gostje ustvarili na ravni celotne destinacije, ki jo je sicer do konca junija obiskalo nekaj več kot 125.000 ljudi, ti pa so skupaj ustvarili skoraj 310.000 nočitev.

Kot ob objavi polletnih rezultatov še poudarjajo na zavodu, njihovi turistični rezultati presegajo rast nočitev in prihodov na nacionalni ravni, saj je bilo v Sloveniji v tem času skupno zabeleženih za šest odstotkov več prihodov in štiri odstotke več nočitev kot v enakem obdobju lani.

Po besedah direktorice zavoda Doris Urbančič Windisch gredo zasluge za dobre dosežke tudi številnim aktivnostim zavoda in partnerskih ustanov, ki si prizadevajo za stalno prisotnost Maribora v promocijskih, projektnih in drugih aktivnostih.

Med ključne aktivnosti v prvem polletju letošnjega leta na zavodu prištevajo tudi partnerstvo v razvoju Dravske kolesarske poti, intenzivno delo na področju vsebinskega digitalnega marketinga ter predstavitve na turističnih sejmih in delavnicah doma in na tujem.