c S
V slovenskih marinah zadovoljni z obiskom 04.08.2019 09:11 Portorož/Izola, 03. avgusta (STA) - V slovenskih marinah so z obiskom v prvem delu poletja zadovoljni. V Marini Portorož tako ugotavljajo, da se viša tako število tranzitnih kot stalnih gostov. Obisk izolske marine je bil v juniju boljši kot leto prej, v juliju pa je bil na ravni prejšnjih let.

V Marini Portorož so z dosedanjim obiskom izredno zadovoljni, saj se viša tako število tranzitnih kot tudi stalnih gostov. Kot je za STA pojasnila vodja marketinga Deja Erjavec, je obisk v primerjavi z lanskim letom višji, kar pripisujejo predvsem dodatni ponudbi, ki so jo predstavili proti koncu lanske in v letošnji sezoni, od Otoka športa in zabave do novih gostinskih in športnih objektov ter plavajočih hišic.

Med obiskovalci portoroške marine prevladujejo predvsem tuji gosti, med katerimi je več kot polovica Italijanov, sledijo pa Nemci, Avstrijci in Hrvati. V Portorožu zaznavajo tudi povečano število gostov iz oddaljenih krajev po Evropi in svetu. Pri kratkih, enodnevnih obiskih pa prevladujejo slovenski gosti, ki koristijo predvsem dodatno ponudbo marine, ki vključuje gostinske in športne kapacitete.

V Marini Portorož sicer nudijo priveze tako manjšim barkam do šestih metrov dolžine, kot tudi večjim plovilom, daljšim od 24 metrov. Povpraševanje je višje od ponudbe predvsem v kategorij nad 10 metrov, kjer so polno zasedeni. Ogromno zanimanja pa je tudi za priveze nad 20 metri, kjer je povpraševanje še višje od lanskega leta in presega zmogljivosti, je dodala Erjavčeva.

Tudi v Marini Izola, kjer prevladujejo stalni gostje oz. pavšalisti, so z dosedanjim obiskom zadovoljni. Tako je bil obisk marine junija boljši od enakega obdobja lani, v juliju pa je bil obisk na ravni zadnjih nekaj let, je za STA navedel vodja marine Matjaž France.

Tudi v Izoli med dnevnimi gosti prevladujejo Italijani, za njimi pa si v približno enakem razmerju sledijo Nemci in Avstrijci.

Tudi Izolo obiščejo večje, luksuzne jahte, sicer pa po Francetovih besedah prevladujejo jadrnice dolžine 10 do 14 metrov.