c S
Allianz na račun življenjskih zavarovanj s prek desetino višjim dobičkom 02.08.2019 13:22 Frankfurt, 02. avgusta (STA) - Največja evropska zavarovalnica, nemška Allianz, je v letošnjem drugem četrtletju zabeležila 2,1 milijarde evrov čistega dobička, kar je 13,1 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Rast je v prvi vrsti posledica nepričakovano dobre prodaje v enoti za življenjska zavarovanja. Številke so presegle pričakovanja analitikov za prek 100 milijonov evrov.

Dobiček zavarovalnice iz poslovanja je v obravnavanem obdobju na letni ravni porasel za 5,4 odstotka na 3,2 milijarde evrov, prihodki pa so se zvišali za 6,1 odstotka na 33,2 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Allianz je imel v drugem trimesečju manj zahtevkov za izplačilo škod, poslovni rezultati pa bi bili še boljši, če ne bi bilo negativnih učinkov prodaje podjetja za življenjska zavarovanja na Tajvanu.

Za celotno letošnje leto največji evropski zavarovalničar pričakuje dobiček iz poslovanja v višini 11,5 milijarde evrov, pri čemer bi bil lahko 500 milijonov višji ali nižji zaradi naravnih nesreč.