c S
Na kratko iz gospodarstva 02.08.2019 07:00 Ljubljana, 01. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Bonitetna agencija S&P je skupini Triglav in s tem matični družbi Zavarovalnici Triglav in hčerinski družbi Pozavarovalnici Triglav Re ponovno potrdila dolgoročno kreditno bonitetno oceno in bonitetno oceno finančne moči A. Oceni imata stabilno srednjeročno napoved. Ponovna podelitev visoke ocene je po pojasnilih S&P odraz vodilnega položaja Triglava na zavarovalnem trgu in na trgu upravljanja premoženja v Sloveniji ter položaja in njegove krepitve na trgih regije, so sporočili iz Triglava.

DUTB bo v prihodnjih dneh po informacijah Dela šla v zaseg premoženja družbe Istrabenz holding, ker ta ni pravočasno prodala naložb in poplačala svoje največje upnice DUTB. Istrabenz je prodajal svoj delež v družbi Adriafin, a DUTB z izbranim kupcem ni soglašala, ker je bila ponudba prenizka. Če bo zadolženi holding ostal brez premoženja, se mu obeta stečaj ali likvidacija, še navaja časnik.

Nadzorni svet družbe Delo Prodaja je na torkovi seji za predsednika nadzornega sveta izvoli Roka Gorjupa in za namestnika predsednika nadzornega sveta Jožeta Kenka. Nato so nadzorniki za predsednika uprave družbe imenovali Blaža de Costo, ki je danes prevzel mandat, ki bo potekel 31. julija 2024, so sporočili iz družbe.

Družba KD Group je imela konec julija v centralnem registru imetnikov delnic, ki ga vodi KDD, vpisanih 2.675.640 delnic, od tega je 243.468 oz. 9,1 odstotka lastnih. Skupno število delnic z glasovalno pravico je 2.432.172, kar predstavlja 90,9 odstotka vseh izdanih delnic, je družba sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Finančna uprava RS je zaradi 594.000 evrov dolga sprožila izvršbo nad premoženjem Jureta Jankovića, mlajšega sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića. V začetku septembra je zato razpisana dražba za 1422 kvadratnih metrov veliko parcelo v naselju Vinterca na Rudniku, poročajo Finance. Naprodaj je polovica parcele, drugi del je v lasti župana Jankovića, ki bo imel kot solastnik predkupno pravico. Izklicna cena znaša 45.000 evrov, dražba bo 5. septembra. En dan prej pa bo naprodaj tudi polovica sosednje parcele, ki je v lasti Damijana Jankovića. Ta se bo na tretji dražbi prodajala za 99.000 evrov.